Klikom na sliku zatvorite prozor.

 
Region

Ukusni krompiruša sa šunkom i mocarelom

Sastojci:

  • 2 velika jaja
  • 200 ml kefira
  • 180 g brašna
  • 7 g praška za pecivo
  • 2 velika krompira
  • 1 praziluk
  • 100 g seckane šunke
  • 100 g narendanog mocarela sira
  • Sveži kopar po želji
  • So i crni biber po ukusu

Priprema:

  1. Zagrejte rernu:
    Na 180°C (350°F). Namažite pleh ili obložite papirom za pečenje.
  2. Pripremite testo:
    Umutite jaja i kefir u velikoj posudi. Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
  3. Pripremite povrće i šunku:
    Ogulite i narendajte krompir. Tanko iseckajte praziluk. U posebnoj posudi pomešajte krompir, praziluk i šunku. Začinite solju i biberom.
  4. Kombinujte sastojke:
    Dodajte smesu krompira u testo i pažljivo promešajte da se sve ravnomerno rasporedi.
  5. Pečenje:
    Sipajte smesu u pripremljeni pleh i ravnomerno rasporedite. Pospite narendanim mocarela sirom po vrhu. Pecite 40-45 minuta, dok vrh ne postane zlatno-hrskav.
  6. Posluživanje:
    Ostavite da se malo ohladi, pospite seckanim koprom, iseckajte na kockice i poslužite toplo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *