Ukusni krompiruša sa šunkom i mocarelom
Sastojci:
- 2 velika jaja
- 200 ml kefira
- 180 g brašna
- 7 g praška za pecivo
- 2 velika krompira
- 1 praziluk
- 100 g seckane šunke
- 100 g narendanog mocarela sira
- Sveži kopar po želji
- So i crni biber po ukusu
Priprema:
- Zagrejte rernu:
Na 180°C (350°F). Namažite pleh ili obložite papirom za pečenje. - Pripremite testo:
Umutite jaja i kefir u velikoj posudi. Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. - Pripremite povrće i šunku:
Ogulite i narendajte krompir. Tanko iseckajte praziluk. U posebnoj posudi pomešajte krompir, praziluk i šunku. Začinite solju i biberom. - Kombinujte sastojke:
Dodajte smesu krompira u testo i pažljivo promešajte da se sve ravnomerno rasporedi. - Pečenje:
Sipajte smesu u pripremljeni pleh i ravnomerno rasporedite. Pospite narendanim mocarela sirom po vrhu. Pecite 40-45 minuta, dok vrh ne postane zlatno-hrskav. - Posluživanje:
Ostavite da se malo ohladi, pospite seckanim koprom, iseckajte na kockice i poslužite toplo.